Üdvözöljük az ORFI-ban!

Főigazgatói köszöntő:
Az ORFI vezetőjeként tisztelettel és barátsággal köszöntöm a honlapunkat látogató Olvasót.

Tovább

Betegszolgálat

 • Lelki gondozás
 • Tárlatvezetés a Lukács Galériában
 • Betegfórum
 • Szociális és mentálhigiénés szolgálat
 • Betegklub

Tovább

Mozgásszervi betegségekről

 • Osteoporosis
 • Köszvény
 • Bechterew
 • Reumatoid arthritis
 • Fibromyalgia
 • Scleroderma
 • Gyermekkori reumás megbetegedések

Tovább

Térítéses ellátás

CSÚCSMINŐSÉGŰ MRI DIAGNOSZTIKA AZ ORFI-BAN

Az Intézetünkben, a Budapest, Kavics utca 4-6 sz. alatt működő csúcsminőségű, 3,0 Teslás MRI (Mágneses Rezonancia Képalkotó) készülék Magyarország legmodernebb diagnosztikai gépei közé tartozik. Ez nagy felbontású képek készítését és analízisét teszi lehetővé az egész testre vonatkozóan, ezért a diagnosztikai munkát már a különböző betegségek korai stádiumában is hathatósan segíti. Az emberi test legrejtettebb zugába is be tud tekinteni, ezért a végtagok, a törzs és a koponya legkülönbözőbb természetű folyamatait, így gyulladásos-, daganatos-, traumás-, kopásos- és anyagcserebetegségek strukturális elváltozásait is vizsgálni tudja.

Intézetünkben hétfőtől péntekig reggel 7-től 21 óráig 14 órás rendelési idővel, napi 40-42 beteg vizsgálata végezhető el. A vizsgálatra minden esetben előzetesen időpontot kell kérni. A vizsgálatok lehetnek OEP finanszírozottak, vagy a beteg által térítettek.

OEP finanszírozott MRI vizsgálatok

Az OEP által finanszírozott intézeti MRI vizsgálatok az egyes intézmények felé megadott kontingensrendszer keretében, vagy azon kívüli megkeresésekre történnek. A finanszírozott vizsgálatokhoz illetékes szakorvosi beutaló szükséges, háziorvosi beutalás nem elegendő. A számos intézmény felől érkező nagyszámú beteg miatt, felhívjuk figyelmüket a hosszabb betegfogadási időre.

Térítéses MRI vizsgálatok

A limitált és nem növelhető OEP finanszírozott vizsgálati szám miatt az ORFI-ban  lehetőség nyílt beteg által térített vizsgálatok végzésére is, mely ezen betegek számára a betegfogadási időtartamot jelentősen lerövidíti. A térítéses vizsgálatokhoz is szükséges a vizsgálat indokoltságát és a feltételezett diagnózist tartalmazó orvosi beutaló, azonban ennek nem kell szakorvostól származnia, hanem elegendő háziorvosi/magánorvosi beutaló is. Ezen vizsgálatok az OEP finanszírozottaktól időben elkülönítve, a péntek délelőtti műszakban történnek.  Telefonon történő időpontkérés esetén a beutaló tartalmát az adminisztrátorral ismertetni szükséges, személyes időpontkérés esetén pedig a beutalót kérjük bemutatni.

Az előjegyzés megtörténte után, és a térítéses vizsgálat elvégzése előtt, a térítési díj megjelölt összegének rendezése szükséges. Ez történhet az MRI Laborban bankkártyával, az Intézet pénztárában készpénzzel, vagy banki átutalással a MÁK által vezetett 10032000-01490507-00000000 sz. számlára. A befizetésről szóló igazolást kérjük az adminisztrációnak bemutatni.

A térítéses MRI vizsgálatok díjtételei a következők:

Natív (kontrasztanyag nélküli) vizsgálat régiónként 30.000 Ft
Kontrasztanyagos vizsgálat régiónként 45.000 Ft
Natív + kontrasztanyagos vizsgálat régiónként 70.000 Ft
Orvosi konzílium (maximum 20 perc) 10.000 Ft
Angol nyelvű leletezés és konzílium 30.000 Ft
Ismételt lelet (vagy CD) kiadás 1.000 Ft